Sunday, April 22, 2012

regenboog


komplete regenboog in mijn voortuin!

Het weer is wat wisselvallig deze weken. echt koud is het niet. Meestal is dit de beste tijd van het jaar tesamen met de maand mei. lekker weer; niet te heet en niet te koud en zeker geen vliegen die je last vallen.

Maar ergens regend het wel in de buurt, al zijn het maar een paar druppels. Gisteren weer een paar druppels gevallen en met de zon erbij wordt dat een regenboog! En niet zomaar een, een komplete regenboog met een tweede erbij, en dat in mijn voortuin. Ik kan hem bijna aanraken! Wouw wat was hij dik.

En het gaat goed met de watervoorraad in de grond voor de wijngaard en de olijfbomengaard. 100 mm ongeveer tot nu toe vanaf november. Het liefst heb ik er nog wat bij, maar dan in een keer zoals een Hollands druilbuitje van een hele dag. Dan wordt het water weer langzaam opgenomen in de grond. Als het als een bak eruit komt vallen heb ik er niets aan, veelal schade aan mijn terassen en het voedzame bemeste grond spoelt weg. Meestal valt er nog wel een buitje in de komende 5 weken, dus we wachten het af.

No comments: