Tuesday, April 17, 2012

Een Nederlander in Spanje of andersom?


een blauwe druif in mijn wijngaard!
Maar dat ene plantje in mijn wijngaard intrigeert me toch wel weer.Komt er zomaar uit het niets een blauw druifje om hoog uit de grond groeien! He, laatst kwam ik al een narcis tegen op mijn finca al groeiende tussen mijn leesteen en nu weer dit. zie bericht:


http://terrapersonas.blogspot.com/2012/03/komen-de-narcissen-uit-spanje.html


Die Spanjaarden en zeker niet hier in dit gebied kopen geen bollen, ze kopen alleen bollen als je ze kan opeten. Want geld uitgeven aan bloemen doen ze hier niet.


Dus is deze Nederlander hier verdwaald of zijn dit de vroege voorouders van al die bloemenzee in Lisse? Wie kan dat mij vertellen hoe dat zit? Waar komen deze bollen van nature voor? Al typende deze zin, kan ik het antwoord ook wel zelf opzoeken, dus even googelen en de eerste hit is het al raak en antwoord op mijn vraag.

. Uit het geslacht Narcissus zijn in Europa 27 soorten te vinden, die voornamelijk in het Middellandse zeegebied en aan de rand van de Alpen voorkomen (Bothe, 2003). Het geslacht Narcissus is met name te vinden op het Iberisch schiereiland, waar diverse soorten voorkomen waaronder Narcissus bulbocodium en Narcissus papyraceus.

2 comments:

Anonymous said...

Hoi Ruud,

Klopt dat de blauwe druifjes zomaar in Spanje opkomen.
Op mijn terras in Besalu had ik potten staan met palmen erin en na een paar jaar zaten die vol met blauwe druifjes? voor mij een raadsel want ik had ze niet geplant.

Via vogels of via de potgrond? geen idee.

Als jij een antwoord heb.

Groetjes,

Ron (Vilanova i la Geltru of Gouda)

Anonymous said...

Ron,

Die blauwe druifjes zijn hele kleine bolletjes en die vermenigvuldigen zich elk jaar. us had je een paar productieven tussen zitten

saludos ruud