Thursday, March 22, 2012

Spaans Rijbewijs.

Dat krijg je als je wat ouder wordt, de terugkeerende keuring om je rijbewijs te vernieuwen.
Zo ook hier in Spanje natuurlijk. Op naar Tarragona naar "Traffico" een heuse bijennest van wachtende mensen  om informatie te vragen waar ze moeten zijn om tenslotte van loket naar loket te vliegen.
Spaans puntenrijbewijs in pasje formaat, mijn portomonee puilt uit van al dat plastiek! 

Maar eerst moet je medich gekeurd worden, kosten 50 euro. Met 10 minuten sta je weer buiten en het stelt niets voor. Een heuze "dokter"neemt de test af. De ogen controleren, en in een kabine gaan zitten en door middel van piepgeluidjes je oren te testen. Als je een piep hoort moet je tegen de wand slaan van de kabine.

 In een vastgeroeste regelmaat komen de reeks van de piepjes, en je ziet ze arm bewegen van deze "dokter"en zie je waneer het piepje komt. Gelukkig alles was goed. Op naar "traffico" eerst 45 minuten wachten om te betalen. Daarna 30 minuten wachten om de formulieren in te dienen. En na een halve ochtend ben je klaar. En nog 30-40 dagen wachten en je rijbewijspasje wordt verstuurd naar mijn postbus. Dat is nu service, scheelt je weer een ritje Tarragona. Op deze foto het bewijs. Over 5 jaar mag ik weer, want anders verloopt mijn vrachtauto gedeelte en dat vindt ik zonde om deze kwijt te raken.  
Want je weet nooit.

No comments: