Saturday, February 18, 2012

mesten

Xavie heeft eindelijk mijn mest gebracht voor de wijngaard. Ik heb er wel 4 keer voor moeten bellen en doen. Want hij is druk bezig met zijn dak van zijn huis aan het repareren, en dat gaat kennelijk voor.
Hij heeft gelijk hoor, maar laat dat dan weten, dat je geen tijd heb! Dan weet ik dat en kan ik andere dingen inplannen. 
Maar dat blijft moeilijk hier in spanje, comunicatie he...
een berg elitepoep

Maar van de week was hij er eindelijk, schapenmest goed verteerd en is het beste voor de druif! Zit veel elementen in en in een goede verhouding.  Het is wel duur, maar je heb er minder van nodig.

Maar het mooiste komt nog! Max, mijn zoon komt deze vacantie mij helpen! In de voorjaarsvacantie komt hij. Deze week heb ik helemaal volgeplant, dus hij kan aan de bak. Eerst gaan we fikkie steken, het snoeisel van de druiven gaat de lucht in ( we blijven tenslotte jongens) , daarna gaan we de mest verdelen over de wijnplanten. Daarna de bamboe vervangen van de jonge olijven en als er tijd over is heb ik nog 5000 bamboetjes  te verweideren bij de druivenplanten welk ik gebruikt heb om dat stammetje van die T recht te laten groeien.. Dus genoeg werk hier!   Straks haal ik hem op in Barcelona.

No comments: