Sunday, January 15, 2012

Vermentino

In mijn ex-groentetuin komt de Vermentino te staan. De palen staan er al.

Mijn volgende project is Vermentino. 

Dat is een witte Italiaanse druivenvariteit wat het ook  in Toscane goed doet. En aangezien dat de breedtgraad van Toscane overheen komt met het noordelijke deel van Spanje waar wij zitten moet dat goed komen.  In Catalunia wordt deze druif ook wel Malvasia de Sitges genoemd. En de wijnen van deze druif gemaakt spreken mij aan. Lijkt een beetje op de Viognier, ook een favoriet. 

De Vermentino druif.
De Vermentino produceert grote druiventrossen. In 2012 gaan ze de grond in, voorzichtig een tros aan laten hangen in 2014, en meer kilos in 2015. En dan maak ik er mijn eigen huiswijn van gemixed met wat Muskaat en Macabeo.  En dan hoop ik een gekoelde frisse witte wijn met rijp fruit, aangename kruiden- honingtinten  te drinken op mijn veranda in de zomer van 2016.   

  Nog even wachten dus....  42 maanden en 1280 dagen.

3 comments:

Jacqueline said...

Hier wil ik ook alvast wel een flesje van reserveren, of ...... ben ik dan een beetje vroeg??

Anonymous said...

staat genoteerd 1 fles vermentino jaargang 2014.

Wie volgt?

Nog even wachten dus.... 42 maanden en 1280 dagen.

saludos ruud

Anonymous said...

Jeetje, het blijft wel een geduldwerk, wijnmaken. En investeringen op de vrij lange termijn. Klinkt lekker deze vermentino wijn. Ken de druif niet, zal er eens een flesje van scoren. Voorlopig dan maar van een andere producent :-) Heel veel succes met dit nieuwe project! Esme