Wednesday, January 18, 2012

Sleutelen

Ik vertel altijd aan de mensen als ze me vragen wat je nu doet. Nouw gewoon,.. ik ben wijn en olijvenboer. Op zijn Spaans wordt dat dan Oleo e Viticultor. Dat is toch het liefste wat ik doe. Maar Spanje is geen Nederland waar alles lekker geregeld en dichtbij is.
 Zo ging mijn tractor weer stuk, de dynamo begaf het. Op zich niet zo erg maar de V- snaar doet het ook niet meer, en dan doet de ventilator wat de koelvloeistof doet koelen om mijn motor af te koelen het ook niet meer.  En dat is wel erg.


Dus reparatie is gewenst, de dichtbijzijnde garage is een half uur rijden met de tractor. Toch maar even zelf proberen. Na een dik uur sleutelen toch weer gelukt om het te repareren. Dat is ook Spanje, je doet hier veel meer zelf. Natuurlijk om geld te besparen want boer zijn is geen vetpot. Maar vooral ook om tijd te besparen. Want als je naar een garage gaat ben je een halve tot een hele ochtend kwijt.
En wat is nu niet mooier als je het zelf oplost. Geeft ook weer een kik. Dat had ik jaren geleden toch niet verwacht dat je zelf gaat sleutelen, onderhoud en olie/filters gaat verwisselen.
Dus de volgende welke aan mijn vraagt wat voor werk ik doe zeg ik;
Oleo e Viticultor y Mas.

No comments: