Friday, January 27, 2012

Cellar El Masroig


In dat oude vervallen dorpje met zijn 350 veelal bejaarde mensen staat ook de cooperatieve bodega van het dorpje El Masroig. Bij ons om de hoek.
Elk dorp heeft wel zijn cooperatieve bodega waar wijnen en olijfolie worden gemaakt. Maar het ene dorp is  succesvoller  dan de andere.

 In het gebied van de D.O.Montsant "doet" de cooperatief van Capcanes het erg goed. Het is ook de grootste van het hele gebied. Zelf vindt ik de wijnen van dit cooperatief  minder. Veelal  te veel tannines en daarom als je ze koopt moet je ze nog 2 a 3 jaar laten liggen om er werkelijk van te kunnen genieten. En ook te veel gemaakt in de Rioja style, maar smaken verschillen gelukkig.

Dan heb ik toch liever de cooperatie van ons dorp El Masroig, soepele fruitige instapwijnen veelal per liter verkocht. Mooie complexe, fruitige, houtgelagerde rode wijnen. En ze doen het de laatste jaren heel goed. 

Hier laten wij onze druiven fermenteren en in de houten vaten rijpen van Terra Personas onder het toeziende oog van Norrel Robertson MW.
 De bodega werd te klein, en er moest worden uitgebouwd. Op ze Spaans wel te verstaan, foei-lelijk.Help dat geraamte, waar gaat dat heen?
Kan je niets anders verzinnen?
verf doet wonderen
Het valt toch wel mee...
De bottellijn tesamen met de etiketeerlijn zijn nu ondergebracht in een gebouw. De extra  rvs tanks staan er nu ook in. En de oude bodega krijgt airco waar de houten vaten bijeen liggen met al dat kostelijke rijpende vocht.


2 comments:

Anonymous said...

Vanavond weer even lekker van de blanco 2009 genoten. Heerlijk bij een paar coquilles en gamba's . perfecte combinatie. Heerlijk.
Groeten, Hans en Anja

Anonymous said...

Hola Hans en Anja,

Als jullie eind februari weer afzakken naar beneden, ik heb jullie druivenstokken bij elkaar.

saludos ruud