Monday, January 30, 2012

Bergje beklimmen.Klooster Scala Dei
Nu is de berg Serra Major aan de beurt.  Een wat langere bergrug wat de regio Priorat tekent op de achtergrond in het decor. In de volksmond wordt deze berg de Montsant genoemd  de Denominatie Origine Montsant heeft hier zijn naam naar genoemd.


In de ochtend rijdt ik naar het noorden van de Priorat bij het plaatsje Scala Dei. Toch wel wat fris nu . Daar waar de monniken eeuwen geleden hun klooster hadden en de wijnbouw in deze regio introduceerde. Van daar uit rij ik met de auto langs het oude klooster, wat nog steeds in restauratie is voor vele jaren.

`L esclexta  3 kilometer omhoog!


wandelpad naar boven, maar daarna stijl omhoog.
Mijn auto parkeer ik de auto bij het begin van de wandelroute voor de top van de Escletxa ( deel van de Serra major)  Met grote stappen ga ik het eerste stuk af van de route, maar dat duurt niet lang meer of het zweet breekt me uit ondanks de frisse-koude temperaturen en de stappen moeten gehalveerd worden de berg moet verder met handen en voeten genomen worden.

uitzicht halverwege de route: De Priorat!
Eindelijk na een uur ploeteren kom ik aan op het hoogste punt.Yes, weer gered. Wouw, dat uitzicht weer, die kik, verslavend.
hoogste punt 960 meter en een frisse koude harde wind.
een grot onderweg.

Op naar de volgende berg, hmmm, LLaberia ( 919 meter)  Colldejou (859) Escletxa ( 960) hebben we nu gehad.. Kunnen we nog hoger? We gaan op zoek, er komt vast nog wel weer een ochtend dat het weer gaat kriebelen.

No comments: