Sunday, September 11, 2011

Wijnfeest in Poboleda

Elk jaar rond de eerste week van september is er weer het jaarlijkse wijnfeest in Poboleda, gelegen in het noorden van de de D.O.Q. Priorat.
In de straten van Poboleda openen de garage-bodegas hun deuren.

Ik ga er samen naar toe met Anne van Ardanza, een  reisburo wat op maat gesneden fly/drives arrangementen organiseert in het mooie Spanje voor hun klanten; www.ardanza.nl. Zo even wat reclame voor deze hardwerkende mensen die hun kantoor in Falset hebben.


Aangekomen via de weg met vele bochten snel naar  het verkooppunt waar je een mooi wijnglas krijgt tezamen met de  proefbonnetjes om in al die lekkere bodegas je glas vol te laten schenken.

Dan slenteren we in de warmte van de ene bodega naar de andere. Eerst de witte Priorat wijnen en al snel volgen de rode wijnen, wat een feest weer. Vol, geconcentreerd, complex, fris en gelagerd in nieuw frans en amerikaans eiken. Van veelal de autochtonen druivensoorten carineña en garnaxa.  Ook de bodega's van Rene Barbier en Alvaro Palcios waren er!  


Anne had in Poboleda ook een afspraak met Jos, een redacteur van het nieuwe blad España i màs.    http://www.espanaymas.nl/  Maar daarover meer in een van de volgend blogberichten.
No comments: