Sunday, September 4, 2011

Wandelen

Een activiteit voor de zondag morgen is een mooie wandelroute uitzoeken. Dat is niet zo moeilijk in dit gebied.
Mola De Colldejou
Het barst werkelijk van de wandelroutes hier, de ene nog mooier dan de andere. In dit gebied ( Priorat)  staat bekend om zijn verscheidenheid. Oude landhuizen, rivieren, bergen, wijngaarden, olijfgaarden, rotsen, oude kleine dorpjes, naaldbomen, amandelen, adelaars............. en zo kunnen we wel even door gaan 
Maar nu is de berg; Mola De Colldejou de klos. Niet zo ver rijden bij me vandaan ligt dit heuveltje. Ook niet zo gek hoog ongeveer 900 meter. 


pad GR 7-3
 Probeer zo dicht mogelijk met mijn auto bij het wandelpad te komen, we pakken deze route maar, als ik omhoog kijk zie ik de top al liggen. Gestaag ga ik omhoog, mijn ademhaling stijgt aanzienlijk. Soms gaat het zo stijl omhoog dat ik op mijn handen en voeten omhoog moet.
Wouw wat een uitzicht, landkant ( terra Alta/ Priorat)
Onderweg kom ik een groot windmolenpark tegen, er staan er wel 100 op een rij. Het waait hard vandaag. Hierboven waait minimaal het dubbel van beneden. Deze molens pakken de landwind en de zee wind tegelijk, heel apart, maar ik snap nu wel waarom ze daar staan. Veel lawaai maken ze ook.
Wouw wat een uitzicht zeekant  (Tarragona/Reus)
Na een uur klauteren in een hoog tempo zit ik op de top. Wouw, wat een uitzicht, een grote vlakte met gras begroeit ligt er op de top. Een oude uitzicht/vuurtoren ligt er vervallen bij.  Een uitzicht rondom zowel de zee als de Priorat is mooi te zien. De terugweg gaat een stuk simpeler en sneller. Flink afremmen op de losse steentjes bergafwaarts. De auto is weer in zicht. mmm dat smaakt naar meer. De volgende keer gaan we de berg  De Montsant bekijken. Wachten op de volgende vroege-ochtend-zondag.


No comments: