Friday, September 9, 2011

Mercadona

Elke keer reed ik er met de auto langs als ik naar Benissanet moest om onderdelen te halen voor mijn tractor. Ze zijn een nieuwe supermarkt aan het bouwen op de rand van het dorp Mora de Ebre, 15 km  bij mij vandaan.

Ik kon niet wachten wanneer ze maar open gingen want mijn supermarkt welke ik nu gebruik Esclat vindt ik maar zozo.

Yes, met mijn karretje de winkel in, alles is nieuw, en lekker groot, ze hebben werkelijk van alles. Maar niet zo groot als de Carrefour met zijn 40 kassa, ( bij Tarragona 30 minuten met de auto) want daar ga ik ook niet heen het is net de marathon lopen daar eer je je karretje vol heb, en dan uitpuffen bij de 10 meter wachtende mensen bij de kassa's.

Het aanbod in de directe omgeving is niet bijster groot, dus veel keuze heb ik niet, maar DIT wordt mijn winkel. Vers vlees en veel verse vis en werkelijk van alles wat je nodig hebt.  En niet vergeten de prijs, Mercadona is namelijk een van de goedkoopste supermarkten van Spanje, ook niet onbelangrijk.

4 comments:

Ton said...

Hoi Ruud,
Wij vinden het ook de beste supermarkt van Spanje. Wij zijn niet van die vis liefhebbers maar je zou het wel worden met dat aanbod in de winkel. Ik van beroep kok gewest en weet wel een beetje waar je op moet letten. De vishoek is een goede graadmeter voor de kwaliteit van de winkel.
Lekker dat er nu een bij je in de buurt zit.
MEt groeten Ton

Anonymous said...

Hola Ton,

Ja ik ben er erg blij mee,maar ook de vleeshoek is oke, en de groente ook, alles supervers en ze hebben echt werkelijk van alles!

saludos ruud

Anonymous said...

Hola Ruud,

Tot afgelopen week zat bij ons dichtbij ook een mercadona waar wij altijd naar toe gaan omdat het één van de supermarkten is die heel compleet zijn en heel vaak halen wij daar ook een jamon, zoals mijn vrouw de laatste keer had gekocht om mee te nemen naar Nederland alleen hier vinden ze dat maar raar en hebben de helft weer mee terug genomen.
Ik ben nu weer voor een paar dagen in NL om mijn Spekfiguren te verkopen en heb het niet zo druk nu als jullie en mijn schoonzoon die honderden kampen moet leeg halen met druiven.
Gelukkig hebben wij 3 mercadona´s hier en moeten wij niet naar Simply of lidle, hopelijk komt er in deze locatie een supermarkt die in het midden ligt zodat wij maar 1x per week naar de verder gelegen mercadona moeten gaan.

Groetjes uit Vilanova i la Geltru en Gouda

Mari Carmen en Ron

Anonymous said...

Hola Mari Carmen en Ron,

ja die Spaanse hammen daar moet je wel aan wennen,dik gesneden met de hand, wat ranzige-sterk van smaak, daar moet je van houden! En ze zijn er in vele kwaliteiten.

saludos ruud