Thursday, September 29, 2011

ITU Deel 2

ITU  het houdt de gemoederen bezig, je komt maar niet van ze af, het is een plaag! Deze instelling keurt je auto zodat het wagenpark op de weg veilig blijft. geheel mee eens, maar Spanje slaat wel een door, en niet alleen hier bij. Ja ik ben boos/gefrustreerd!


In mijn vorige blogartikel van 20 september heb ik het een en ander versteld over deze instantie. Mijn auto is geheel goedgekeurd alleen mijn papieren van de trekhaak waren niet compleet. Deze trekhaak is origineel en door de garage destijds er ondergezet  met originele onderdelen.

Dus ik maar naar Tarragona toe om dit certificaat de fabrication op te halen, helaas hadden ze deze niet en moest ik hem overmorgen maar weer ophalen. Ik dus die dag Weer naar Tarragona en ze hadden hem gereed voor mij na betaling van € 60 euro aan gemaakte kosten. Ik al knorrende betaald en weer naar de ITU toe in Mora waar het station is. Nee zegt de dame achter de balie deze is niet goed, en je moet ook een certificado de montaje hebben. 
Je snapt het al, ik Weer, ja de derde keer weer naar Tarragona en dit papiertje ophalen, de dame van de receptie had deze vergeten mee te geven de vorige keer.
Weer naar de ITUen alle papieren laten zien, het is inmiddels een aardig dossier geworden voor zo lummelige trekhaak.

Gelukkig gaf de dame van de ITU de goedkeuring, de stempels gingen erop en of ik maar 39 euro wil betalen voor de keuring van de trekhaak.  Weer al knorrend maar betalen. En mocht weer in de rij gaan staan om mijn trekhaak te laten keuren in die beroemde teststraat waar geheel Spanje doorheen gaat om zijn auto goed te laten keuren. Wel 3 heren hebben naar mijn knobbel van de auto lopen staren, en weet je....
Hij is goedgekeurd!

Alleen overmorgen terugkomen,( voor de 4 e keer) en dan kan je de papieren ophalen en staat dit stukje ijzer ingeschreven in het register. Help waar is de uitgang, maar ik kreeg wel mijn sticker, en hoef ik pas over 2 jaar in  2013 terug te komen, ik kan niet wachten wat ze dan weer verzinnen......................4 comments:

Jacqueline said...

Gefeliciteerd!!!!!

Anonymous said...

Gracias!

saludos Ruud

Anonymous said...

Goede morgen,

Ook wij zijn al weken bezig met de keuring van 1 trekhaak. Hij is in Nederland door een erkende garage eronder gezet en officieel voor onze oude jaguar. Wij hebben alle papieren en toch gaat het feest niet door. Alles moet eraf aan de onderkant. Nu is er een gestor geregeld door de ITV?????? Vandaag horen wij wat die te zeggen heeft???

Riekie

Anonymous said...

Riekie.

deze gestor kijkt naar de trekhaak en maakt papieren op, kost 160 euro ongeveer, ook voor je auto. evt.
Met dit papier kan je naar de ITU en keuren ze hem goed. De orginele papieren heb je er bij zitten dus moet goedkomen. Saludos,
ruud