Tuesday, September 20, 2011

autokeuring Iteuve ITU


Afgelopen vrijdag moest mijn auto naar de periodieke keuring. Voor het eerste in zijn leven, hij is namelijk al 4 jaar oud. In Nederland heb je de APK, veelal simpel, maar in Spanje heb je ITU!

Een heel verschil, een instituut geheel onafhangkelijk van welke garage ook en conform een vast protecol wordt de keuring gedaan. Je blijft  zelf in de auto zitten om van de ene test naar de volgende te gaan in een soort test-straat.

Streng wordt alles testresultaten in de computer getikt, de gaswaardes, het licht, de klaxon, de veiligheidsgordels, de rollebaan met de remmenproef, de trilplaat voor de ophanging en speling van de assen etc.

Gelukkig hij is goedgekeurd!.... Mag ik ook nog de goedkeuringspapier van je enganxall?  Wat zeg je??

Hij wees het aan oke de trekhaak oke, maar die heb ik niet. Geef niet hoor je heb nog 14 dagen om deze te laten zien dan krijg je je sticker voor 2 jaar. Anders verloopt de keuring per 1 november en mag je weer 53 euro betalen.

Dus van de week maar even naar Tarragona naar de Landrover-garage om deze papieren te halen en weer naar Mora de Ebre om deze te laten zien aan de strenge heren van de ITU, puff dat kost me weer een hele ochtend. Dat gaat in Nederland toch een heel stuk simpeler en sneller.

5 comments:

Jacqueline said...

ITU, ja die ken ik nog wel. Daar heb ik 4 jaar geleden ook menig uurtje doorgebracht voor een auto; dan gaf toen al stress.
Maar ja; dit is dan toch nog onverwacht snel geregeld. Nog twee jaar ..... dan mag je weer. Ik ben nu al benieuwd wat ze dan weer voor je verzinnen.

Anonymous said...

echt niet, moest naar TGN toe, certificaat kost daar 60 euro om die trekhaak goedgekeurd te krijgen, waarom snap ik nog steeds niet.

Daarna weer naar TGN toe om deze op te halen, daarna weer naar mora om het certificaat te laten zien, en eindelijk heb ik mijn sticker.

saludos ruud

Jacqueline said...

Zo zie je maar weer; het kost wat... (veel moeite, ergernis, tijd en geld), maar dan heb je ook wat; een sticker!!!!

Geniet ervan!!!

en.....

...bereid je maar vast voor op de volgende keer!
Als je een keer zonder problemen langs de ITU gaat; trek ik een fles Cava open!

Anonymous said...

ja, maaar........... moet ik daar dan 2 jaar op wachten!

saludos ruud

Jacqueline said...

Op deze fles (als je ooit eens een keer zonder problemen door de keuring van de ITU komt) wel. Maar ....... we kunnen als je weer een keer hier bent vast wel iets verzinnen om een flesje open te trekken. Dus... wanhoop niet!!!