Monday, August 29, 2011

tomaten drogen

2 kg tomaten en wat grof zout eroverheen voor de houdbaarheid.
Je vindt ze wel eens in de supermarkt, gedroogde tomaten op olie. Verschrikkelijk lekker  over de salade, of een of andere dressing. Maar deze week heb ik ze zelf gemaakt. Men neme 2 kg volrijpe tomaten van de plaatselijke markt in Falset. Ze zijn lekker goedkoop nu. Snij ze in dikke plakken en laat ze in de volle zon drogen. Dat wil nu wel want de zon brandt lekker de laatste tijd , 45 graden in de volle zon.

Na een paar dagen zijn ze helemaal droog. Daarna in een potje doen en helemaal vullen met olijfolie. Maar er blijft heel weinig over van die 2 kg verse tomaten, net aan 2 jam-potjes vol. Maar wel  van een  supersmaak.

3 comments:

Anonymous said...

ze zijn inderdaad heerlijk, ik heb het hier ook geprobeerd in de oven dan welliswaar, ook lekker, maar toch minder lekker dan die van jou.

Anonymous said...

jammer dat de markt van Falset zo'n eind rijden is..... en trouwens, wij krijgen hier ons 45 graden in 3 dagen... 15+15+15 :-)

saludos de Belgica
Johan

Anonymous said...

hola,

Ja het is triest weer daar,Spanje heeft ook voordelen.

saludos ruud