Tuesday, January 11, 2011

Een nieuwe uitdaging

Her en der op onze finca staan nog onontgonnen olijfbomen. Deze olijfbomen zijn veelal ver over de 100 jaar oud en verwaarloost door de vorige eigenaren. Vaak staan ze hoog tegen een schuine berg aan en niet gemakkelijk bereikbaar. Deze bomen zijn toen veelal aangeplant in het ezeltjes tijdperk. In die tijd hadden de mensen "meer tijd" en met de ezel kan je overal komen. Wat je van die 4x4 tractoren niet kan zeggen.

Zo niet deze jongen van de foto, een hele knaap, weer een frisse  uitdaging voor me om er wat van te maken.

De motorzaag wordt gestart, de handschoenen gaan aan, en hub kom jij maar even hier.
voor


na 15 minuten


guapo!
 Na 45 minuten zagen en opruimen hier het resultaat. Is het geen plaatje? Deze olijfboom staat precies op een 3 drielandenpunt met mijn buren gemarkeerd als grenspaal.   De vorige eigenaar heeft in dat ezeltjes tijdperk nog een mooi rond muurtje omheen gemaakt. Maar de laatste 20-30 jaar is deze boom in de vergetelheid gekomen.

 Maar dat is verleden tijd. In maart komt me olijvensnoeier weer, en overleg ik met hem hoe we hem verder gaan snoeien, waarschijnlijk blijven er alleen stompjes over. Maar dat vindt ik zonde, en vergaat het karakter van deze mooie oude olijfboom. Maar pas over 3 jaar kan ik mijn netje eronder leggen om de olijven eruit te kammen, voor die tijd heeft deze boom veel aandacht nodig en verzorging.

No comments: