Saturday, April 3, 2010

Tapas

Laatst had ik weer een tapa gemaakt. Je weet wel zo een Spaans gerecht bij een glas wijn. Wat je in Barcelona zo fantastisch kan eten in die kleine straatjes en barretjes.Je wijst de diversen gerechtjes aan en krijgt het op diverse bordjes geserveert. Zoals gambas, kip, vis, veel vis, inktvis, sepia, paprika,  gestoofde aubergine en courgette, wilde paddestoelen, diverse bonen, fuet en zo kunnen we wel even doorgaan.

Dat organiseren we met ons gezin ook wel eens op een zondag. W zoeken allemaal een eigen tapagerecht uit, en we maken dat, eventueel met behulp van een ander.

Mijn bijdrage deze keer was de kipsticks.
Men nemen verse kipfilé, in lange stoken snijden en een uurtje marineren in citroen, knoflook, te samen met peper, zout en wat thijm. Daarna eerst door bloem en daarna door een geklutste ui halen en tenslotte paneren met paneermeel. Wat opharden in de koelkast.

En dan komt het balangrijkste! Pak een koekenpan, doe daar een kwart liter olijfolie in. Verhit het,  maar pas op dat het niet te heet wordt. Dit kan je goed uittesten om een klein stukje kip er alvast in te doen. Als het rustig en relaxt gaat braden is het goed. Doe de rest erbij, 2 minuten aan elke kant en klaar is het.
Voor de saus erbij pak je een flesje zoete chilisaus, voeg daar een beetje zoete ketjap en wat honing aan toe.

Alle tapas zet je met z'n allen op tafel en aanvallen maar, succes verzekerd !

No comments: