Monday, April 12, 2010

Ebro rivier

De finca (gronden) van Terra Personas zijn gelegen aan de rivier El Siurana. El Siurana heeft zijn oorsprong hoog in de bergen, waar ook het water wordt tegen gehouden door een stuwmeer. Hier en daar borrelt het water spontaan uit de grond en vult weer de rivier. Ook als het weer flink geregend heeft, stroomt de rivier er lustig op los en draagt het geluid helemaal naar boven, daar waar ik aan het werk ben.

Deze rivier komt weer uit in de Ebre deze is de langste rivier die volledig in Spanje ligt. De Ebro is 925 km lang en ontstaat in het Cantabrisch Gebergte van Noord-Spanje. Vervolgens stroomt de rivier naar het zuidoosten en baant zich een weg tussen de Pyreneeën en het Iberisch Randgebergte. En mondt uit in de Middellandse Zee bij Tortosa.

Het mondings-gebied, de Ebre delta is dat pukkeltje rechts-onder op de kaart, en kenmerkt zich hoofdzake-lijk door de rijstcultuur!! Veel van de oppervlaktes welke niet worden ingenomen door de landbouw zijn momenteel beschermde natuurstroken waarvan vele watervogels gebruikmaken om te rusten tijdens de vogeltrek, zoals de roze flamingo.

No comments: