Monday, December 14, 2009

EXTREEMIk wist dat het weer is Spanje extreem is maar dit!

Nee, dat heb ik niet geweten. Ze zijn in Spanje natuurlijk niet gewend aan sneeuw. Gelijk stress bij de openbare orde als er 2 cm ligt. Sneeuwschuivers, mossos overal, wegblokkades etc.


Ik moest Norrel ophalen in Camp Tarragona vanochtend. Hij kwam via de TGV uit Catalayud naar Tarragona. Om onze wijnen weer te proeven en aan te passen. Vanuit Tarragona moet je weer de berg over om naar onze finca te komen. Maar een probleem vandaag! Het sneeuw op 300 meter hoogte!


Vrachtauto's staan zo wie zo stil aan de kant van de weg, ze kunnen de stijlen weg omhoog niet nemen. Personenauto's rijden zachtjes. En wij met dit monster rijden fluitend 50 km per uur, en halen de mossos in op de weg naarboven!


Wat een genot zo,n auto. Gewoon is zijn standaard drive fluitend de berg op met sneeuw. Hij is er voor geboren, en dan heeft hij nog speciale bergversnelling en en sperdifferentieels. Maar geheel nog niet nodig.


Je snapt het, het was vandaag een rare dag, naar mijn wijngaard konden we niet. De weg is te stijl. Dus maar de kroeg in.


Ik hoop dat de sneeuw morgen nog licht dat kan ik echt naar beneden skieen, mijn berg af!4 comments:

Anonymous said...

Wauw, eigenlijk een weekje te vroeg, maar het is wel heel erg mooi!! Kwam je ook zo makkelijk bij je huis of had je auto daar het laatste stukje wel problemen??
groet, Jacqueline

veel skiplezier morgen in Resort Personas, pas op voor je schouder!!

Anonymous said...

Het lukt goed om bij me huisje te komen, de laatste hobbel is het ergste. Daar ging hij net over zonder echt te slippen.

andaag gaan we skieen tussen de wijnranken. kijken of het lukt.

saludos ruud

Unknown said...

En ben je al van de berg gegleden?
Het ziet er fantastisch uit die witte wereld in Spanje.Zat je enkele dagen geleden nog in een t-shirt in de zon?
Fijne dagen Ruud!
Groet uit Hilversum ( de Wijs)

Anonymous said...

Yep,
het weer is verandelijk hier.
geskied ook, maar krijg de fil niet geupload. dus je moet me op mijn woord geloven.

bon festes.

saludos ruud