Tuesday, November 24, 2009

oogst 2009 in volle gang

De olijvenoogst van 2009 is in volle gang, nu zijn de olijven voor de Fruity aan de beurt, de bonte gekleurde mix.
Deze wordt als eerste geoogst. Alles gaat hier met de hand, geen brute, ruwe machines. De olijven gaan netjes in bakken, om ze zo gaaf mogelijk naar de olie molen te brengen.
Het oogsten gaat het prettigst met 2 a 3 man, het is gemakkelijker om de grote groene netten netjes om de olijvenboom te doen op de grond. En daarna met één man met de pneumatiche kam bovenin de boom, en 1 a 2 met de handkam het onderste gedeelte van de olijvenboom te ontdoen van zijn mooie olijven.
Ik had op voorhand al personeel geregeld natuurlijk, maar na 1 dag híelden ze het voor gezien; ze kwamen niet meer opdagen, sms en bellen heeft geen zin, ze reageren niet. Waarschijnlijk vonden ze het te zwaar werk. Daar sta je dan, maar snel Xavie bellen. Heb je voor mij nog 2 man? A ruud es mal este momento! Helaas, dan maar verder zoeken, het is nu toptijd in de regio, iedereen is aan het oogtsten, ......verdomme!


2 comments:

Kevin said...

Hoi Ruud,
Ik wam jullie blog tegen na wat gegoogle voor een project voor school. Wat een stap zeg. Van het vertrouwde Nederland naar Spanje te verhuizen "in the middle of nowhere". Helemaal op je zelf aangewezen. Zelf voor water er stroom zorgen. Erg knap!!!
Ik vroeg me af als ik wat vragen zou mogen stellen over het klimaat waar jullie wonen, de droogte en eventuele armoede in de binnenlanden. Ook ben ik benieuwd hoe jullie bij El Molar zijn uitgekomen.
Om jullie blog niet te spammen is het misschien makkelijker om mijn vragen via mail te sturen. Mijn e-mail adres is kevinfermans@gmail.com

Verder hoop ik dat jullie nog personeel kunnen vinden voor de oogst. Veel succes en hopelijk krijg ik een mail zodat ik enkele vragen kan stellen die mij verder kunnen helpen voor mijn schoolproject.

mvg,
Kevin

Anonymous said...

vale, zal je mailen.

saludo ruud