Sunday, February 15, 2009

vodafone

Ik heb een contract bij vodafone voor mijn computer, je weet wel zo'n modem aan je laptop waar je mee op Internet kan.
Je kan er hoge snelheiden ermee krijgen tot wel 1 Mbit. Maar helaas ik kom hier niet verder dan 6 kbyte/sec. Dus frustratie alom. Toen we hier anderhalf jaar geleden kwamen, was dit de enige mogelijkheid om Internet te krijgen, ik zat er alleen wel voor 18 maanden aan vast. En dat is nu voorbij. Dus ik bellen naar vodafone, en wat bleek; je moet op de vervaldag van het contract bellen en telefonisch opzeggen, dus geen opzegbrieven etc.
Nou lekker systeem dus. Als je maar een dag te laat ben, dan zit je er weer voor 18 maanden aan? De datum in mijn agenda gezet. En bellen op de betreffende dag. Na 5 x gebeld te hebben en 5 x doorverbonden te zijn gaf ik het op. Dus maar iemand opgezocht die Catalaans spreekt, en dat treft, binnen 5 minuten was het gepiept. Nu op naar Iberbanda, een systeem wat met snel draadloos Internet (wimax) via een vierkant schoteltje op je huis kan ontvangen. Het afgelopen jaar hebben ze er een extra mast in het gebied gezet, dus ik zou ontvangst moeten hebben. Dus een maand geleden al begonnen met informeren enz. Maar ook daar kwam ik niet verder mee. Dezelfde Catalaan had ook dit met 5 minuten geregeld via de telefoon. Tja, wat moet je daar nu van denken, spreek ik nu nou zo slecht Spaans?

4 comments:

Anonymous said...

Beste Ruud, Spaans is dus niet hetzelfde als Catalaans, derhalve een halve Catalaanse buur is beter dan een goed Spaans woordenboek!!:)
Ruud Göebel

Harold & Rina Wijts-Dekker said...

Hallo Ruud,

Werkt perfect hoor dat Iberbanda,althans hier in Camarles in de bergen.Je kunt er ook een vaste telefonlijn krijgen en dan goedkoop naar Nederland bellen via Espantel( 3,3 cent per minuut, savonds en in het weekend zelfs voor 2 cent per minuut)
Veel geluk en snelheid gewenst

Harold

ruud said...

Ruud,

Ja het blijft wonderlijk, die catalanen,
en ook al is hij half, hij is NIET te verstaan. En al helemaal niet als ze wat mompelen en in een dialect spreken. Die boeren, ze zijn best wel vriendelijk hoor en behulpzaam.

ruud said...

Ola Harold,

Ja dank, lekker weer die hoge snelheid. En bellen doen we via skype, voor nop.