Sunday, December 21, 2008

Ook de chef-kok van Nevy kookt met olijfolie van Terra Personas


De chefkok van Navy http://www.nevy.nl/ , gelegen aan de westerdoksdijk 40 te Amsterdam, vindt onze olijfolie lekker;
"Olijfolie speelt een grote rol bij het bereiden van de gerechten. Denk daarbij aan het invetten van de vis om te grillen op de BBQ, het op smaak brengen van de couscous, de dressings van de salades bij de vis van de plancha/ grill en uiteraard de sauzen zelf.
Sinds de zomer van 2008 ben ik in aanraking gekomen met de olijfolie van de familie Persoon. Via de weblog heb ik Ruud gevolgd met het plukken en persen van zijn olijven. Daarna heb ik in Nederland de milde en fruity olijfolie geproefd.

De fruity gebruik ik ook graag bij een stuk boerenbrood en voor salsa’s. De milde versie voor het bereiden van een zachte Hollandaise waar ik olijfolie voor gebruik in plaats van roomboter. Deze olie is ook uitermate goed geschikt voor een mayonaise als begeleider bij een salade van kreeft of een tempura van grietfilet.
Dat klinkt niet alleen erg lekker, dat is het ook! Ik kan iedereen aanbevelen deze mooie olie te proeven en beleven. Bon appetit!" aldus Chefkok Charly de Wijs.
Voor het gehele verhaal zie de website; http://www.terrapersonas.com/ met 2 recepten van de topkok.

2 comments:

Anonymous said...

Hallo Ruud, dat is goed nieuws, je olijfolie in een toprestaurant en en bekende chefkok als ambassadeur. Dat is perfecte pr. Ennuh, heb je straks meteen een opening voor je wijn(en). Ik heb zo het gevoel dat het je (jullie) wel gaat lukken. Je weet, ik ben een trouwe leester van je blog. Ik wens jou en je vrouw en kinderen een fijne kerst en een goed, maar vooral gezond, 2009.
Groet, Esmeralda

ruud said...

Esmeralda,

Gracias,

Felis Navidad e
Prospero Anno Felicidad

saludos ruud