Wednesday, December 31, 2008

Lapland deel 2Film met de husky slee.

De tweede dag gingen we met Husky honden en een slee de Finse bossen in. Even uitleg hoe de slee werkt en de rem natuurlijk. Met ze drieën de slee in. De honden hadden er zin in en schoten er vandoor. De eerste bocht lagen we al om. Alles ging goed, hup de slee weer in en goed afremmen. Naar verloop van tijd werden ze gelukkig wat moe. Een aparte ervaring. Na de rit nog in een Lapse tent even bijwarmen met een kop koffie.


Aansluitend met de bus werden we naar een Fins meer gebracht daar stonden de sneeuwscooters klaar. Weer de uitleg en gassen maar.


Er lag weinig sneeuw op het ijs, dus voorzichtigheid geboden. Na een half uurtje eerst maar een lunch. In een Finse blokhut, authentiek Fins eten, met wilde zalm boven de houtblokken gegaard. mmmm.


Na de lunch weer met de scooters verder het meer op. De zon ging langzaam onder. Mooie beelden. Nu stond het ijsvissen op het programma, (15.00 uur in Nederlandse tijd)met een grote handboor 40 cm in het ijs boren. Viel best mee, ging redelijk snel. Visdraadje met een worm eraan, en langzaam heen en weer bewegen. Eindelijk had iemand van de 10 man een klein visje gevangen.

In het donker de terugweg, de wind kwam wat op en het werd kouder. Maar dat deerde ons weinig, we hadden speciale pakken met thermo ondergoed en schoenen aan wat ons lekker warm hield.

In de avond nog een diner in het hotel. En weer de koffers pakken, want het zit er al weer op. Maandag vliegen we weer terug naar Nederland. Het was terecht kort maar krachtig. En altijd leuk om iedereen weer bij elkaar te zien.


En Oma het was geslaagd, en bedankt voor de trip.

Op naar de 80 ;)


2 comments:

Udo said...

da's andere koek dan warm Spanje! Ziet er zeer mooi uit, geweldige ervaring.
Fijne jaarwisseling en een mooi begin van 2009 gewenst!

Anonymous said...

eindeloos. fantastische reis, geweldig dat ik er bij was, en genoten, om de hele family van Lidy, zo gezellig en sportief 4 dagen heb mee mogen maken.

Els uit Sverige.