Sunday, November 23, 2008

De oogstploeg


Voor de fruity olijfolie ( vroege oogst) zijn we nu aan het oogsten met de oogstploeg. We zijn er bijna klaar mee. De milde olijfolie ( late oogst)komen van de olijven van december. Daar moeten we nog even op wachten, want ze moeten nog verder rijpen aan de boom. De nachten zijn koud en in de ochtend is het zo 7 graden, brrr en met het ochtendrijp is dat niet altijd lekker en leuk. Maar de zon laat zich gelukkig vanaf 9 uur zien, en dan drogen de bladeren en olijven snel.
En mijn dank aan de oogstploeg voor het noeste werk. Anne en Arco, Eddy, Hans en Anja. Volgend jaar weer?

4 comments:

Anonymous said...

Hallo fam. Persoon, Hoe gaat het met jullie? Wij willen die olijfolie en wijnen ook wel eens proberen....dus als jullie een keer in de buurt zijn...

groetjes uit Denia,

marc, marielle, Mitch en Mike

Anonymous said...

Als we ,net als dit jaar, weer 10 weken vrij kunnen krijgen kun je weer op ons rekenen. Want zo'n lekkere lunch slaan we niet graag af. Vanuit een nat en koud Egmond groeten,

Hans en Anja.

Anonymous said...

Molt Be!

saludos ruud

Anonymous said...

Hoi Marc, Marielle, Mitch en Mike, como estas? Met ons gaat het goed, inmiddels al weer een tijdje in Nederland heeft iedereen z'n draai gevonden.
Onze olie is er al, de wijn komt volgend jaar zomer. Ik kan op dit moment niet goed inschatten wanneer bij weer in de buurt zijn, maar dan melden we ons zeker en laten we jullie even proeven.
groetjes
Jacqueline