Saturday, June 16, 2007

Meeuwig &Zn

Gisteren zijn we op werkbezoek geweest bij Meewig & Zn in de Haarlemmerstraat in Amsterdam samen met Charley en Yvonne. Meeuwig is de olijfolie-expert voor de horeca.
We hebben vele olieën geproeft (of beter gezegt; geslurpt, want zo proef je de olie het best volgens proffesionals) en er zitten er hele lekkere bij. Er waren veel olieën uit Griekenland en Italië, maar de olie van de arbequina uit onze streek in Spanje die er ook tussen staat, slaat absoluut geen modderfiguur. Wij vonden een olie uit Frankijk (van de Crossane olijf) er helemaal uitspringen.
Na dit bezoek hebben we lekker geluncht in brasserie Stout aan de overkant van de Haarlemmerstraat. We hadden zelf ook wat olie mee genomen en nadat we in de brasserie een mandje brood hadden besteld, hebben we "onze" DO Siurana aan Charley en Yvonne laten proeven.

Charley was onder de indruk van de olie en ook van het feit dat je de smaak en kwaliteit van de olie flink kunt sturen door het tijdstip van de oogst te laten varieëren. Grappig was dat Yvonne de ene olie het lekkerst vond, terwijl bij Charley de andere favoriet was. Zo zie je maar weer dat ook olie persoonlijk is!!!!!!

2 comments:

Anonymous said...

Ik werk daar om de hoek! Volgende lunch met lekkere olijfolie wil ik ook mee-eten!

ruud said...

We zullen je bellen!!!!