Sunday, November 9, 2014

Polets vinøse

 availabel in Norway:


Polets vinøse øyhopping 

Polets spesialbutikker lanserer torsdag viner fra øyer i Middelhavet samt viner fra den Iberiske halvøy. En mengde viner som aldri har satt sin fot utenfor sitt opprinnelsessted vil bli tilgjengelig for oss nordboere.
Flere av stedene har vært mer kjent for sine kjedelige ”sydenviner” fremfor kvalitet, men der finnes unntak. Etter måneder med arbeid har polet rundt 140 forskjellige viner på sin lanseringsliste.

- Det har ikke vært enkelt å få tak i det vi ville, da det er liten produksjon og det meste blir solgt lokalt, sier Per Mæleng, polets produktsjef for spesialbutikkene. - Men vi syns de var viktig å sette fokus på disse vinene da de er de som representerer vinens historie.
Og ja, det er noen hull som ikke er fylt, det finnes ingen vin fra Malta, ei heller Mallorca og Samos samt svært lite fra Korsika. Det man derimot kan finne er en mengde vin fra Sardinia og de vulkanske småøyene rundt Sicilia. I tillegg til mindre kjente og profilerte vindistrikter i Spania. 
Kvaliteten er jevnt over høy, men det er få virkelig storheter blant nyhetene. Samtidig er det lite som minner om den klamme alkoholrike vinen man inntar på den lokale taverna ved Middelhavet.

  

17722 Terra Personas Negra 2010    
Terra Personas
Montsant, Spania
Kroner 235,60 spesialpol
88 poeng
Evento
Mineraler og røde bær på duft. Stramme og strukturerte tanniner på smak med en saftig mørk frukt og tørr finish. Drikk nå til 2020. Passer til lam. MB


17724 Terra Personas Vermella 2012
Terra Personas
Montsant, Spania
Kroner 204,30 spesialpol
86 poeng
Evento
Dufter av blåbær og vanilje. Stramme ferske tanniner og fersk saftig mørk frukt på smak. Drikk nå til 2019. Passer til grillet kjøtt. MB

No comments: