Saturday, February 11, 2012

azafran



Safraan een ondbekende smaakmaker in de  Hollandse keuken. Voor mij een van de vele smaakmakers welke ik gebruik. En het is fantastich spul. En erg duur om te kopen, maar je heb per gerecht maar een paar draadjes nodig. En de juiste safraan geeft heel veel kracht/smaak af. 
Safraan opgelost in heet water.


Safraan geeft zo mooie delicate smaak wat onvervangbaar is, en veel kleur ook. Het heeft even zijn tijd nodig om tot ontplooiing te komen, dus eerst in heet water doen. Maar ik doe het ook wel als eerste in de hete pan, even warm laten worden en pletten in de pan. Daarna de olijfolie erop en verder je gerecht maken wat je wilt.

Safraan is super in de vissoep, paella, sausen,  een topspecerij. En dat al die draadjes met de hand worden geplukt.  De hele dag over de grond leuren op je knieen om die draadjes te verzamelen uit een soort paars klein  krokusjes is geen pretje, vandaar  zijn dure  prijs waarschijnlijk.


No comments: