Saturday, February 6, 2010

Olijfolie vlekken


Vetvlekken van olijfolie verwijderen is vandaag de dag vaak niet moeilijk meer. Maar Jacqueline denkt daar toch anders over.
Regelmatig zit ik onder bij het proeven van dit kostelijke goedje, bij het koken, in de flessen doen, etc.
Zo ook bij de oogst, als ik even moet knielen tijdens het oogsten van de olijven bij een kleine olijvenboom. En er ligt toevallig een olijf onder mijn knie, helaas, je krijg het er niet meer uit, ook na 10 keer wassen niet meer.
De volgende text heb ik eerlijk van internet afgepikt, dus uitgetest heb ik het niet en probeer het voorzichtig:
Er zijn voldoende veilige wasmiddelen voor alle soorten stoffen te verkrijgen waarmee je met een eenvoudige wasbeurt de vlek al kwijt bent.
Wat je extra kan doen is de vlek nat maken en indeppen met huishoudzeep (zeep van Dove werkt erg goed) of een fijnwasmiddelen vóór je de stof wast volgens de wasvoorschriften.
Bestrooi de olijfolievlek ruim met aardappelmeel. Het vet wordt door het aardappelmeel opgenomen. Borstel het aardappelmeel na een uurtje weg.
Wol kunt u met wasbenzine deppen waarna u het volgens de wasvoorschriften wast. Leg vloeipapier of keukenpapier op en onder de vlek en strijk er met een strijkbout overheen. Het vet wordt vloeibaar en opgezogen in het keukenpapier.
Bij alle kunstvezels moet je oppassen met aceton, gebruik liever spiritus. Gebruik aceton wel voor vetvlekken die uit kunstzijde moeten worden gehaald.
Olijfolievlekken op linnen verwijderen door de olie ruim te bestrooien met talkpoeder.
Bron: Eerlijk gepikt van internet, dus probeer het voorzichtig!

1 comment:

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.