Sunday, February 14, 2010

Olijfolie in ijs ?


Wat nu weer? Olijfolie-ijs!
Veel mensen weten niet wat je met olijfolie allemaal kan doen. In Catalunya en de rest van Spanje is het bij de mensen met de paplepel ingegoten. Het jaarlijkse verbruik olijfolie per gemiddelde Spanjaard is minimaal 13 liter.
In Nederland is het gebruik groeiende, maar veel mensen moet er niets van hebben, en dat is jammer!
Want olijfolie is veel lekkerder en veel gezonder dan al die overige plantaardige en dierlijke vetten en oliën.
In Spanje gebruiken ze het werkelijk voor alles zoals; bij het bakken, frituren in de koekenpan,in de oven, over groentes, vis, vlees, in sauzen, in maaltijden, dressings maar ook in nagerechten.
Pure chocola met extra vergine olijfolie eroverheen, heel apart.
of olijfolie in vers ijs!
recept voor de thuisbereiders:
Ingrediënten voor 4 personen

* 3 ei-dooiers* 75 gram suiker * 200 ml room * 125 ml volle melk * 1/2 vanillestokje * 75 ml extra vergine olijfolie
Bereidingwijze
Breng melk, helft van de room, suiker, open gesneden vanillestokje aan de kook en laat 5 minuten op een laag vuur trekken. Meng de ei dooiers met resterende room en roer grondig Breng de melk en room aan de kook en voeg hierbij de room met de eidooiers en breng tot onder het kookpunt.Snel aan de kook brengen en constant blijven roeren. Zeef de massa, warm de olijfolie en voeg toe aan de compositie en laat koud worden. Draai het mengsel in de ijsmachine gedurende 30 a 40 minuten op.

No comments: