Wednesday, January 6, 2010

De druivenrassen van Terra Personas-CariñenaCariñena, ( ook wel geheten Mazuelo, Samso) Een van de autochtone rassen van de DO Montsant. 30 % van het totaal van de rode druivenrassen in het gebied.
Komen laat op gang na de winter, uit zijn winterslaap.
Doen het goed hier in de regio's,kunnen goed tegen de droogtes/hitte, in arme gronden geven goede kwaliteiten, kunnen grote opbrengten geven. Zijn laat rijp.
Worden vaak geassembleerd met andere druiven. de Cariñena geeft veel kleur af. Kunnen hoog in de suikers zijn, dus veel alcohol geven.
In de smaak geven ze pruimen en een pepertje en kunnen ze ook wel bitter, groen, en ruw in de tannine zijn. Dus goed laten rijpen geeft het meer complexiteit.

De druivenplanten heb je in verschillende klassen. Ik heb ervoor gekozen voor de allerhoogste klassen. De A klasse. Deze geven minder productie maar meer kwaliteit. De onderstok is van de R-110. Deze is verplicht in Europa ivm. phylloxera een lastig beestje.

De eigenschappen van de -110 zijn; Goed tegen de droogte kunnen, gemiddelde wortelgroei, en gezonde groei. Het is de meest aangeplante onderstok van Spanje.No comments: