Tuesday, December 15, 2009

Vinagre de Vi


Nu ga ik eindelijk de nieuwe gerijpte oude wijnazijn bottelen in de nieuwe formaat flessen van 250 ml.
We maken deze oude gerijpte wijnazijn niet zelf, maar kopen deze azijn van een bodega uit de regio.
De wijnazijn wordt gemaakt van Garnache en Carinena druiven uit de priorat regio. Elk jaar wordt het "moedervat "bijgevuld. Deze basisazijn is vele 10 tallen jaren oud. Via een soort solera- systeem wordt de wijnazijn gerijpt op verschillende houtsoorten, zoals eiken, kers en kastanje hout. Voor het bottelen wordt er zoete druivenmost aan toegevoegd. Dan krijg je een zuurzoete smaak.
In Spanje heet dat dan Agridulc.
Deze oude gerijpte Vinagre De Vi, kan je goed gebruiken als dressings met 1/3 deel Vinagre De Vi, en 2/3 deel Mild Terra Personas olijfolie, te samen met wat zout en peper. Of ter bereiding van sauzen en marinade.
De combinatie met zongerijpte tomaat of verse aardbeien is ook oké!

No comments: