Saturday, October 31, 2009

Menu suggestie met Negre.


De laatste wijn in deze drieluik van het gamma van Terra Personas. De negre, rood op zijn Catalaans.
In de DO Montsant zijn ze het beste met de rode variëteiten, van deze wijnen, en zijn daar dan ook meester in.
Veelal diep van kleur door de extractie van 3 weken fermentatie maceratie met de schillen. Daardoor rijpe aarbeien, bessen en bramen. Het is een levendige mediterrane rode wijn, met gerijpte tannine en een lichte houtlagering voor extra complexiteit.
Tja, waar past hij het beste bij?
Bij veel rood vlees en wildgerechten natuurlijk, de BBQ, en lamsvlees. De oud Hollandse kazen doen het ook goed.

In Spanje griezelen ze niet zo veel van vet aan het vlees zoals in Nederland. Vet geeft de smaak aan je vlees! Die magere lappen welke bij de slager in Nederland liggen hoef ik niet. Er moet een randje aan zitten. Zo ook het lamsvlees in Spanje, er zit genoeg vet aan. En dan op de lamscotelletjes wat grof zeezout malen tesamen met wat peper, thijm, majoraan en de knoflook niet te vergeten, Als laatste insmeren met olijfolie en krokant grillen op de BBQ. Of in een hete anti baklaagpan.

No comments: