Tuesday, October 27, 2009

menu suggestie met Blanc


Volgens de traditie hoort witte wijn bij vis. Maar elke combinatie is prima toch!
De Blanc is de benaming van wit op zijn Catalaans en is gemaakt van 100 % Garnacha Blanca.
Voor meer complexiteit heeft hij voor een gedeelte kort op nieuw frans eiken gelegen. Het is een intense mineralige zuivere witte wijn, met tropisch fruit, zoals ananas, papaja en citrus. Tijdens de fermentatie en rijping heeft hij met zijn droesem ( Sur Lie = resten van gistcellen, en andere vaste delen uit de druiven) kunnen rijpen, op lage temperaturen, vandaar zijn karakter.
Deze wijn is het beste met visgerechten, met rijst als paella, of met pasta marisco dit bestaat uit diverse schelpdieren en inktvis,sepia etc. Je heb vast wel een kookboek waar dat in staat. Maar het geheim van deze gerechten is toch wel de bouillon. De rijst of pasta laat je gaar worden ( met de beste visbouillon welke je kan vinden of maken) in dezelfde pan waar je dit gerecht verder afmaakt.

No comments: