Thursday, August 6, 2009

Weer terug.
Daar zijn we weer! Terug van de vacantie uit Frankrijk en Italie. Geheel uitgerust zit ik dit in Spanje op mijn veranda in het ochtendzonnetje alle foto's weer te bekijken, en de berichten op dit blog aan het maken.
In Italien zaten we in Toscane. Wat veel overeenkomsten met het gebied waar wij zitten. ( Priorat-Catalunya) Veel wijn en olijven, rode kleigronden met kalk, veel water, veel bos . Maar in Toscane is het wat minder heuvelachtig en meer glooiingen. Het grote verschil vindt ik toch de mensen. Natuurlijk ook heel vriendelijk, en lekkere wijnen natuurlijk. Maar de Italianen besteden meer aandacht aan hun uiterlijk. Dus ook aan hun huizen en eigendommen. Vandaar dat het geheel in Italie /Toscane er verzorgder uitziet dan in Spanje. In Spanje zien de huizen er aan de buitenkant er vaak niet uit. In Italie verven of stucen ze het mooi af, en ruimen ze de troep op rondom hun huis. Dat kan je van de Spanjaarden niet zeggen. En het grote voordeel dat Toscane gelijk aan de zee licht, en waar de kuststook bijna niet bebouwd is en veelal begroeid zijn met de naaldbomen. Vandaar dat er veel toeristen komen naar dit gebied, veelal met een geel nummerbord.
En het grote voordeel van Italie is natuurlijk zijn pasta, pizza, ijs en overheerlijke expresso, waar veel landen een puntje aan kunnen zuigen. Zie je je zelf al zitten op dat terras?
No comments: