Sunday, August 9, 2009

Strand


Vacantie vindt ik leuk hoor, maar na een paar dagen begin ik al weer onrustig te worden. Moet altijd weer iets doen. Dus ook op het strand ga je dan al snel vervelen. Dat boek heb ik al uit, de blaadjes doorgebladerd. Het potje klepperen al achter de rug. Dus dan maar het fototoestel pakken en de kinderen vervelen dat ze weer op de foto moeten!

2 comments:

Anonymous said...

Wat een originele foto .... ga ik ook eens doen. Vier schaduwen. Leuk! En na al dat harde werken in je wijn en olijfgaarden had je je rust wel verdiend. Maar stilzitten en niks doen is ook een vak dat je moet leren. Maar als ik het goed begrijp zit je vakantie er weer op en kan je weer aan de slag. Binnenkort oogsten ... dat is echt spannend. Ik zit hiet momenteel in de bergen in Malaga en de moscatel en mantua druiven beginnen al aardig rijp te worden. Volgens mij gaan ze hier eind van de maand al oogsten. Dat zal bij jou in het noorden wel een paar weekjes later zijn. Ik wens je een hele mooie wijnoogst toe. Esmeralda (je weet, een trouwe leester van je blog).

Anonymous said...

Hola Esmeralda,

Begin september maak ik monsters van de wijngaard, her en der willekeurig druifjes in een plastic zakje verzamelen. Deze breng je naar de bodega. Zij onderzoeken dit op suikers en zuren en ph. Dan geven ze de juiste oogstweek door. waarchijnlijk eind september. In het algemeen worden eerst de witte druiven geoogst, daarna de rode. In de volgorde tempranillo, granacha, carienna, cabernet.

saludos ruud